Tuesday, November 6, 2007

Два скайпа на един компютър

1. Ръчно стартиране на втори скайп:
Отидете в c:\Program Files\Skype\Phone\
Цъкнете с десен бутон на “Skype.exe” и изберете опцията “Run As”
Изберете втория потребителски акаунт и въведете паролата за него, след което изберете ОК, и готово, Вече имате втори скайп едновременно с другия и също така настройките които въвеждате в него не променят другия, а и освен всичко друго можете да провеждате разговори м/у двата скайпа.

2. Автоматично зареждане на втори скайп:

Option explicit
Dim oShell
set oShell= Wscript.CreateObject(”WScript.Shell”)
oShell.Run “runas /noprofile/user:username “”C:\Program Files\Skype\Phone\Skype.exe”"”
WScript.Sleep 100
oShell.Sendkeys “password~” ‘Не забравяйте знака тилда в края на паролата!
Wscript.Quit

Запишете го с произволно име и разширение .vbs след което при стартирането му скайп ще бъде стартиран като втория ви създаден потребител в скайп и освен това ще помни въведените от вас настройки! :) Освен това не забравяйте да промените username и password с тези на втория windows потребител, който сте създали преди това :)

Ето и клипче как точно става, тъй като кодировката е доста важна и трябва да бъде ANSI (има го като опиця в Notepad, когато изберете SaveAs изберете Type: All Files и Encoding: ANSI :) това е при стартиране на файла всичко става автоматично и замества начин #1 . >>>ИЗТЕГЛИ<<< (Формат: .avi, Размер: 2,07MB)



Източник: Владимир Колев

7 comments:

renata said...

На мен не ми се появява втори скайп. Като направя, това което казахте, тоест стигам до Run As, и се появява прозорец, който ми казва следното: "Скайп не може да продължи и се затваря. Сведение - Откриване на файловете, необходими за отварянето на Скайп, е невъзможно. Моля изтеглете и преинсталирайте Скайп, за да отстраните проблема. "
Моля, кажее ми как да постъпя!
Благодаря.

Anonymous said...

Има едно предварително условие което човека е пропуснал - трябва да имате два акаунта на Уиндоус иначе няма да стане

Anonymous said...

ЕКСТРА, ПРИ МЕН СЕ ПОЛУЧИ ОТ РАЗ. МНОГО БЛАГОДАРЯ ЗА ИНФО.

Anonymous said...

Аз напраих сичко казано натиснах Run as ваведох потребителч и паролата натиснах ок и ми излезе "Unaible to log on. Log on failiur:unknown user name or bad password.Ама сам сигурен че сам вавел вярна информация.Кво да направя?

Stavrina D said...

Супер! Стана за няколко секунди и още не мога да повярвам. Без да тегля никакви програми и да се занимавам с глупости. Край на кавгите вкъщи :D

Anonymous said...

====Има едно предварително условие което човека е пропуснал - трябва да имате два акаунта на Уиндоус иначе няма да стане===

Добре че го уточни,Eiri!Стана и при мен за секунди.
Мерси много!

Vladislav Stoilov said...

Правя всичко както трябва и ми се отваря само настоящия скайп.